šeštadienis, vasario 11, 2012

baltasis šokoladas + avietės


Tikriausiai gan keista, bet šįkart įrašas - apie keksiukus.



Tiesa ta, kad nesu pasižyminti itin tobulais kulinariniais sugebėjimais, bet tokių tinklaraščių kaip tartelettetasty art, žaidimų aikštelė, savaitgalio rendez-vous (ir dar daugelio kitų) dėka pakeitusi požiūrį į maistą, pamėgau ir aš retkarčiais suktis virtuvėje, kurioje kartais taip svaiginančiai kvepia cinamonu ir vanile...

Taigi šis įrašas neabejotinai dedikuojamas patiems pačiausiems keksiukams su avietėmis ir baltuoju šokoladu, kuriuos drąsiai rekomenduoju tokiems labai labai saulės nušviestiems, itin šaltiems, ramiai tingiems ir naiviems šeštadieniams pasaldinti.

(koliažo idėja pasiskolinta iš tinklaraščio savaitgalio rendez-vous)


 
4 kiaušiniai
200g miltų
150g cukraus
150g sviesto
100g mėgstamo šokolado (šįkart - baltojo)
3 a.š. pieno
4 šaukštai romo
2,5 a.š. kepimo miltelių
3 a.š. vanilinio cukraus
aviečių





Orkaitėje ištirpiname sviestą, paliekame jį, kad pravėstų. Išplakę kiaušinius, įpilame pieno, supilame pravėsusį sviestą, viską išmaišome. Maišant suberiame miltus, cukrų, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų, gerai išmaišome. Įpilame romo, dar kartą viską išmaišome. Suberiame susmulkintas avietes*, šokoladą, atsargiai maišome. Tešlą supilame į formeles (po pusę formelės) ir kepame iki 180º įkaitintoje orkaitėje kol keksiukai iškeps. 

*  aviečių galima ir nesmulkinti - supylus tešlą į formeles, nesmulkintas avietes galima paslėpti tešloje. mano šeimynykščiai teigia, kad taip netgi skaniau.

 


    3 komentarai (-ų):

    egidija 2012 m. vasario 15 d. 10:55  

    kaip jauku ir gera čia....

    Unknown 2012 m. vasario 15 d. 11:52  

    Atklydau i tavo bloga per Egle, kuri rase apie blogo tyruma ir t.t. tikrai labai apsidziaugiau cia uzklydus. nuostabiai sviesu! linkejimai.

    La confiture de framboises | Domantė 2012 m. vasario 15 d. 15:25  

    Egidija, Venetian bird, et, taip gera skaityt Jūsų komentarus... (: