trečiadienis, vasario 22, 2012

kasdien

Brendu per blankias pusnis. Kasdien. 

Ir nebesusidoroju su užsispyrusiu nuovargiu, merkiančiu akis ir užklumpančiu veik kasdien - nepadeda ir pirmas, vėliau - antras puodelis kvapnios ir ypač ryškaus skonio itališkos kavos. O rytais... Kalendorius nesustabdomai šaukia pirmadienis, antradienis, trečiadienis... Kai pramerkusi akis blausios lemputės šviesoje žvilgtelėjusi į šalia murkiantį pūkuotą keturkojį padarėlį imu jam naiviai pavydėti nerūpestingai svajingo katiniško tingumo... Kasdien. 

Dienos tarsi vienodėja. Kasdien.

Ir baisiai noriu ramybės, šiltų pokalbių, supratimo. Jaukumo.  Kasdien.

Tik šiandien visai nejučiomis, skrundant pačiai tobuliausiai granolai, kuri skleidė tokį labai labai saldų, virtuvę apimantį kvapą - vanilės, medaus, migdolų, kokoso, skambant the kills, kurią tyliai tyliai niūniavau, pajutau (o gal tik dar kartą prisiminiau) - juk viskas gerai

Kažkas pakito. Ir nuolat kinta - šviesa, vaizdas, už storo stiklo sluoksnio, nuotaikos ir veidai. Žmonės. O jūs, ar jaučiat, kaip kas minutę keičiatės? Keičiat požiūrį, kaip keičiasi jūsų žvilgsnis, kaip nuolat kinta ir auga asmenybė. Nuolat. Kaip, atrodytų, kiekvieną tokį eilinį pirmadienį, antradienį ar trečiadienį jūs kitokie, unikalūs, ir nebelieka vienodų dienų. 

Ei, pabandykit ir Jūs susikurti šiek tiek jaukumo, ramybės ir šilumos. Ir nepamirškit dalintis. Kasdien.

3 komentarai (-ų):

Sandra 2012 m. vasario 22 d. 19:23  

Darausi jau priklausoma nuo šio tinklaraščio, gerąja prasme žinoma :) Laukiu nesulaukiu naujų įrašų, o ekrane išvydusi naują antraštę nusišypsau ir puolu skaityti :) gera čia...

Miglė 2012 m. vasario 22 d. 22:10  

Ei, Domante, juk iš tiesų, viskas gerai :) Tą man leido dar geriau suprasti šis rytas. O mano nuovargis irgi šalia, taip jau yra šiom dienom.
Pažadu, kad po kelių dienų prisiminimai pasipildys mažiausiai vienu šiltu pokalbiu :)) Linkėjimai.

La confiture de framboises | Domantė 2012 m. vasario 27 d. 11:39  

Sandra, Migle, linkėjimai :))